Mayat dua beranak dihanyutkan arus ditemui lemasTEMERLOH – Mayat dua beranak yang dihanyutkan arus deras di kawasan padang bola belakang bangunan UMNO Mentakab di sini semalam ditemui hari ini.


Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Ismail Abdul Ghani berkata, mayat pertama iaitu Musa Ahmad, 53, ditemui pada pukul 10 pagi manakala mayat kedua Mohammad Aireel Zikree Musa,10, pada pukul 11.50 pagi.


“Mayat mangsa pertama ditemui kira-kira 100 meter dari lokasi kejadian manakala mangsa kedua pula kira-kira 103 meter dari lokasi kejadian.


“Kedua-dua mayat telah diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut,” katanya di sini hari ini.


Semalam seorang lelaki dan seorang kanak-kanak dihanyutkan arus deras di kawasan padang bola belakang bangunan UMNO dalam kejadian banjir luar biasa yang menenggelami bandar Mentakab.


Dalam kejadian kira-kira pukul 3 petang itu mangsa dikatakan cuba meredah kawasan padang bola yang dilimpahi air banjir sebelum dihanyutkan arus deras.


Bomba yang bergegas ke tempat kejadian dengan lima anggota melakukan operasi pencarian semalam sebelum disambung semula hari ini. 


– K! ONLINELAZADA 11.11

LAZADA 12.12

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!